Nieuws van Euphonia en Triton

Nieuws van Euphonia en Triton

Ook muziekvereniging Euphonia/Triton uit Warffum en Winsum heeft zaterdag 10 maart meegedaan met de vrijwilligers actie NL Doet. De vereniging is al geruime tijd bezig met de verbouwing van haar onderkomen. Zaterdag heeft een aantal vrijwilligers zich ingezet om schilderwerk te verrichten. Het was een zeer gezellige en zeer productieve dag. Om 10 uur gingen ze aan de slag. De één met het verven van de balken aan het plafond, de ander met de deuren en/of kozijnen. Na een gezamenlijk lunch te hebben genuttigd, gingen de verfwerkzaamheden door tot ca. 16.00 uur. Het was een geslaagde dag.

Zoals u in de vorige editie heeft kunnen lezen,  sponsort de Rabobank verenigingen. Om hiervoor in aanmerking te komen, werd aan de leden van de Rabobank gevraagd hun stem te geven aan die organisatie/vereniging waar zijn/haar voorkeur naar uitging. Via deze clubkasactie krijgen vele verenigingen financiële ondersteuning. Zo ook onze fanfares. Langs deze weg willen we een ieder bedanken die op ons heeft gestemd. We zullen het geld goed gebruiken.

Op zaterdag 7 april geven wij een donateursconcert. Waar? In Het Hogeland College, A.G. Bellstraat 2 te Warffum. Het concert begint om 20.00 uur, u bent vanaf 19.30 uur van harte welkom. Donateurs kunnen gratis komen luisteren. Mocht u geen donateur zijn, niet getreurd, dan betaalt u 5 euro, kinderen 2,50 euro. Ook is er deze avond een verloting met mooie prijzen! De hoofdprijs wordt beschikbaar gesteld door het Kaas- en Notenhuysch te Winsum, daarnaast zijn wij door vele winkels ed gesponseerd in de vorm van prijzen, waarvoor dank!

U kunt luisteren naar o.a. Castles in Spain, Maid of the Moor en Leningrad. 2 leden van onze verenigingen zullen tijdens het concert soleren. Het belooft een avond te worden met mooie muziek, u mag dit niet missen! Komt u ook?

Deze maand start ons project op de basisscholen in Winsum. We laten de kinderen kennismaken met blaasmuziek. Op donderdag 19 april  sluiten we het project af met een optreden vanaf 18:00 uur in De 9 Wieken te Winsum. De 9 Wieken is open vanaf 17:45 en u bent van harte welkom te komen luisteren naar de eerste klanken van deze kersverse muzikantjes.

Op Koningsdag 27 april zullen wij traditiegetrouw spelen in Warffum, ’s morgens vroeg om 9: 30 uur tijdens het hijsen van de vlag. Daarna gaan we door naar het de 12 Hoven in Winsum en bezorgen we de bewoners van dit verpleeghuis een muzikale Koningsdag. We sluiten af met een concertje op het Boogplein in Winsum. Daar zijn we vanaf 11:45 uur te vinden.

Op 4 mei is het alweer tijd voor de Dodenherdenking en ook daar zijn wij uiteraard met de fanfare bij.

Zoals u kunt lezen, zijn wij op vele momenten te beluisteren deze maand, dat begint a.s. zaterdagavond 7 april tijdens ons donateursconcert. We hebben er zin in! Wij hopen u deze maand te kunnen begroten tijdens één van onze optredens.