Nieuws

Nieuws

Nieuws van Euphonia en Triton

 

Afgelopen maand is er een scholenproject in Winsum geweest. Op donderdag 19 april  is het project succesvol afgesloten met een optreden van de kersverse muzikantjes in De 9 Wieken. De kinderen (ongeveer 20) maakten met veel plezier muziek, het publiek genoot!

De maand april staat in het teken van Koningsdag. ’s Morgens vroeg op 27 april zijn we aanwezig bij het hijsen van de vlag te Warffum. Daarna gingen we richting Winsum om muziek te maken in De Twaalf Hoven. Ons publiek geniet van de oud-Hollandse liedjes, zoals In naam van oranje en In een blauw geruite kiel. Menigeen zingt deze liedjes mee! Natuurlijk ontbreekt het volkslied en het Grunnigs laid deze ochtend niet. Vooral het laatste lied wordt zeer gewaardeerd.

 

Nadat we een hapje en een drankje hebben genuttigd bij De Twaalf Hoven, spoedden we ons naar het dorpsplein, waar we een uurtje muziek maken voor het publiek van de vrijmarkt.

Nu deze feestelijke dag achter de rug is, richten we ons op de voorbereiding van het Gouden Spiker Festival te Ureterp op zaterdag 26 mei, wij doen daar aan mee.  Het muziekstuk Saddleworth Festival Dances van Peter Martin is het verplichte nummer. Alle deelnemende fanfares moeten dit stuk tijdens dit festival spelen. Daarnaast speelt iedere fanfare een paar zelf gekozen nummers. We verheugen ons op deze dag!

In de week van 27 mei t.m. 2 juni doen wij mee met de Anjeractie. De Anjeractie is er voor cultuur in de buurt. Wij zouden het op prijs stellen wanneer u hieraan een steentje bij wilt dragen in de vorm van een gift aan de collectant bij u aan de deur. Alvast hartelijk dank!

Natuurlijk begint de maand mei met de nationale herdenking. Onze fanfares ondersteunen deze plechtigheid op 4 mei met een muzikale bijdrage.

In de volgende editie kunt u lezen hoe het ons is vergaan op Gouden Spiker festival 😊.