Leiding

Dirigent: Jack Stiphout

Sinds november 2017 is Jack Stiphout dirigent van Euphonia/Triton.

Jack werd op 6 mei 1963 geboren in het Limburgse dorp Merselo. Op 8-jarige leeftijd begon hij met muzieklessen aan de muziekschool in Venray. Hij speelde Bugel bij Fanfare St Oda in Merselo en Flugelhorn/Trompet bij de Egerlanderkapel “Die Fidelen Rosentaler” uit Merselo. Tijdens zijn diensttijd speelde Jack Bugel bij het fanfarekorps “Trompetterkorps der Cavalerie” in Amerfoort.

Na zijn verhuizing naar Groningen, half jaren negentiger, kwam het muziek maken op de achtergrond te staan.

Vanaf 2000 volgt Jack de opleiding “Amateur dirigent HAFABRA” aan het conservatorium Groningen (2-jarige cursus, een samenwerking tussen muziekschool Heerenveen en Conservatorium Groningen). Hij krijgt daar praktijklessen van Alex Schillings en Tijmen Botma en theorielessen van Ruurd Salverda.

Met Fanfare Laudando uit Appelscha doet hij eindexamen.

Hij is daarna 7 jaar dirigent van Fanfare “St Ceacilia” Kloosterburen.

Hierna volgt weer een periode waar muziek maken op de achtergrond staat.

Vanaf september 2016 speelt Jack Bugel bij Fanfare CWO uit Groningen.

Jack is werkzaam als Manager in de Gehandicaptenzorg

Foto: Gerben Veenstra

Docent Koper blazers: Stientje Nicolai

 


Docent Saxofoons: 

 


Docent Slagwerk: Richard Gerringa

Richard Gerringa werd op 25 juni 1978 geboren in Zuidbroek (Groningen) en is momenteel woonachtig in Veendam. Op 8-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste lessen aan de muziekschool op slagwerk en trompet. Daarna is hij vele jaren actief lid geweest bij een aantal verenigingen. In 2001 is Richard de vooropleiding klassiek slagwerk begonnen  aan het conservatorium te Zwolle. Inmiddels volgt hij daar de opleiding in deeltijd bij Jan Wissink en Jan Roel Hamersma. Momenteel is Richard werkzaam bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” te Assen. Naast zijn werk bij de KMKJWF is Richard dirigent van het slagwerkensemble “Wilhelmina” Bedum, “Opwaarts” Uithuizen en het jeugdslagwerkensemble van “Concordia” Middelstum. Tevens is hij docent slagwerk bij muziekvereniging “Opwaarts” Uithuizen, muziekvereniging “De Bazuin” te Winsum en muziekvereniging “Triton” te Winsum. Verder is hij nog actief als slagwerker bij de Provinciale Brassband Groningen en als freelance slagwerker.

13!